TOMA, gevestigd in het Noord-Brabantse Volkel, is een familiebedrijf dat al meer dan 25 jaar is gespecialiseerd in het bouwen van ovens voor hoge temperatuur.

In eerste instantie werden er vooral ovens voor het bakken van keramiek gebouwd, later is dit uitgebreid met ovens voor het bewerken van glas, het uitstoken van mallen en het smelten van brons.

Buiten de hiervoor beschreven producten maken we ook ovens op klantenspecificatie voor andere toepassingen.

Naast de ovens worden er ook spuitcabines en schopschijven gemaakt, en voeren wij in ons programma verschillende merkendraaischijven, spuitcabines, klei- bewerkingsmachines en stapelmateriaal (ovenplaten en steunen)

  • In onze werkplaats wordt alles in eigen beheer vervaardigd en samengesteld.
  • Reparatie en revisie alle merken ovens.
  • Eigen servicedienst.
  • Verkoop vanuit de fabriek.


Productie:
Isoleren van de ovens is een belangrijk proces, waarbij steeds de nieuwste materialen worden gebruikt, om de oven op alle punten te perfectioneren. Dit resulteert in een afgewogen combinatie van isolatiematerialen voor een zo laag mogelijke temperatuur aan de buitenkant en een laag energie gebruik.

Spiralen worden in eigen fabriek vervaardigd, en staan door een hoge kwaliteit en een lage oppervlaktebelasting garant voor een lange levensduur.

Frame van ijzer of r.v.s. wordt door middel van moderne lastechnieken gemaakt, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de afwerking. Hierna worden de ijzeren ovens van binnen en buiten gespoten, de roestvast stalen ovens blijven in de materiaalkleur.

Elektriciteit voldoet aan de hoogste eisen, en wordt in samenwerking met een extern bedrijf steeds aangepast naar de nieuwste normen.

Veiligheid is een punt waaraan veel aandacht wordt besteed; alle ovens zijn van een speciaal gekeurde veiligheidsschakelaar voorzien, en worden uitgerust met een maximaal temperatuur- beveiligingscircuit.

Ontwikkeling heeft, door het voortdurend zoeken naar nieuwe materialen en productie- methodes, geleid tot een technisch hoogstaand product, en een afvalreductie van circa 60%.